Προέρχεται από το φρούτο Camu-Camu που ευδοκιμεί στις βαλτώδεις περιοχές του Αμαζονίου, ωριμάζει την εποχή των βροχών, καλλιεργείται σπάνια και η συγκομιδή του γίνεται κυρίως με κανό. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη φυσική πηγή βιταμίνης C στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για την ενίσχυση που προσφέρει στο ανοσοποιητικό σύστημα, στη διάθεση, στα επίπεδα ενέργειας, στην καταπολέμηση κρυολογημάτων.
Είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου, ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2), νιασίνης (διατήρηση καλής χοληστερόλης) και καλλίου (υγιής αρτηριακή πίεση), βήτα-καροτίνης, αντιοξειδωτικών και αμινοξέων που συμβάλλουν στην καλή φυσική κατάσταση του οργανισμού.
Τρόπος χρήσης: Καταναλώνεται μαζί με χυμούς, ροφήματα, smoothies, γιαούρτι, διαλυμένο σε νερό, επιδόρπια ή dressings.
Βρήκε για εσάς η Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®
Πηγή www.greenbay.gr/gr