Πολύ πιο ελαφριά από τα κλασικά ταρτάκια που όλοι γνωρίζουμε, ιδανικά για περιόδους νηστείας!
Για τα ταρτάκια
- 50 γρ. νιφάδες βρόμης, περασμένες στο μούλτι
- 50 γρ. ινδοκάρυδο
- 10 γρ. στέβια
- 20 γρ. ηλιέλαιο
- 40 γρ. νερό
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. κανέλα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα.
Βουτυρώνετε 5 θήκες από την ειδική φόρμα για cupcakes.
Βάζετε όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπολ. Ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης και μοιράζετε τη ζύμη στις θήκες.
Πιέζετε με τα δάχτυλα ώστε να πάει το μείγμα ομοιόμορφα στα τοιχώματα δημιουργώντας μια φωλιά.
Ψήνετε για 25 λεπτά.
Αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε τις βάσεις να κρυώσουν καλά για 20 λεπτά.
Μπορείτε να γεμίσετε με φυστικοβούτυρο, ταχίνι, σοκολάτα υγείας, φρέσκα φρούτα ή οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σας!
Πηγή:
Θέμα της Κυριακής, Ένθετο με συνταγές Άκη Πετρετζίκη