Ιδανικά πρέπει να προσλαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας μέσα από τη διατροφή μας. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό δεν είναι εφικτό. Η βιομηχανοποίηση των τροφών και ο σύγχρονος τρόπος ζωής, έχουν μειώσει σημαντικά την θρεπτική αξία των τροφών προκαλώντας σημαντικές ελλείψεις που επηρεάζουν την υγεία μας.
Σήμερα, ζούμε σε μια εποχή αφθονίας που η τροφή είναι διαθέσιμη (τουλάχιστον σε ένα κομμάτι της ανθρωπότητας) σε ποσότητες που όμοιές της δεν έχει ξαναδεί ο άνθρωπος. Οι τροφές όμως αυτές, είναι ουσιαστικά κενές από θρεπτική αξία. Μας παρέχουν μόνο βλαβερές θερμίδες, χωρίς να πλησιάζουμε καν στις ελάχιστες απαραίτητες ποσότητες.
Η εκρηκτική άνοδος στην επίπτωση χρόνιων προβλημάτων υγείας, αυτοάνοσων νοσημάτων, αλλά και η συνολική κατάπτωση του γενικού πληθυσμού είναι αποτέλεσμα αυτών των ανεπαρκειών.
Η διενέργεια ειδικών εξετάσεων είναι σημαντική στην ανίχνευση ελλείψεων και ανεπαρκειών σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
Πηγή: drtsoukalas.com