Και αν η πολιτεία δεν καταφέρνει να κάνει τα αυτονόητα όπως να συνιστά, να ελέγχει, να προειδοποιεί ακόμα και να απαγορεύει και οι επαγγελματίες δεν επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης παρόλες τις τεκμηριωμένες επιδημιολογικές μελέτες τόσα χρόνια και τα πρώτα ανησυχητικά ευρήματα και επειδή τα ασφαλή τρόφιμα είναι κεφαλαιώδες ζήτημα για τη ζωή μας, πρέπει μόνοι μας να είμαστε συνεπείς στην αρχή της προφύλαξης και να προσπαθούμε να επιμένουμε στα οργανικά τρόφιμα ακόμα και άν είναι πιο ακριβά ή δεν υπάρχουν πάντα σε επάρκεια.
Ας κάνουμε εκπτώσεις σε πιο ανώδυνα πράγματα.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αυτή τη σταυροφορία με τον σολομό ιχθυοτροφείου τον οποίο δυστυχώς τα τελευταία χρόνια με την αλλαγή του lifestyle βλέπε sushi υπερκαταναλώνουμε.
Οι επιστήμονες ξέρουν σίγουρα τα εξής :
1)Συνέπεια της λάθος διατροφής στα ιχθυοτροφεία είναι οι PCBs διοξίνες που ανιχνεύονται σε αυτά τα ψάρια
2)Η συνθετική ασταξανθίνη επίσης που χορηγείται για να δώσει στη σάρκα τους το ροζ χρώμα του άγριου σολομού
3)Και το τρίτο επικίνδυνο φορτίο είναι βέβαια τα αντιβιωτικά που χορηγούνται προληπτικά στις ιχθυοκαλλιέργειες.
Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τις οδηγίες των γιατρών και ας μειώσουμε στο ένα γεύμα σολομού το μήνα και ας στραφούμε σε πιο organic εκδοχές!
Αρθρογραφεί η CHRIS, συνεργάτιδα της AthensTrainers®
Πηγή: gastronomos.gr