Ρυζόγαλο με ροδόνερο

Το ρυζόγαλο αποτελεί μια θαυμάσια πρόταση γλυκίσματος  η οποία εκτός από γεύση  προσδίδει  στον

οργανισμό  εξαιρετικής ποιότητας πρωτεΐνη, ασβέστιο και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Υλικά:

  •     80 γρ. ρύζι Λαΐς καρολίνα
  •     250 ml νερό
  •     ¼ κουταλάκι αλάτι
  •     900 ml φρέσκο γάλα
  •     60 ml ροδόνερο
  •     2 κουταλιές κορν φλάουρ
  •     1 δόση άρωμα βανίλιας
  •     100 γρ. ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής: Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.

Διαλύουμε μέσα σε ένα φλιτζάνι από το κρύο γάλα το κορν φλάουρ και το άρωμα της βανίλιας. Προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε το ρυζόγαλο για 5-6 λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του βρασίματος, ρίχνουμε το ροδόνερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει εντελώς, σκεπάζουμε τα ρυζόγαλα με μεμβράνη τροφίμων και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Βρήκε για εσάς η Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

 

Πηγή www.agrino.gr