Ρύζι

Γνωρίζετε πως μόλις 100 γρ. (βρασμένο) μακρύκοκκο ρύζι parboiled προμηθεύει τον οργανισμό σας με το 12% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης νιασίνης;

Η νιασίνη αποτελεί βιταμίνη του συμπλέγματος Β . Ανεπάρκεια νιασίνης συνεπάγεται κόπωση και απώλεια μνήμης.

Μια κούπα (160 γρ. βρασμένο) ρύζι μακρύκοκκο προσφέρει στον οργανισμό 47 γρ. υδατανθράκων που δεν αφορούν σε σάκχαρα και οι οποίοι αποδίδουν ενέργεια με το σωστό ρυθμό και τρόπο! Συνεπώς αποτελεί μια μοναδική τροφή για τους αθλητές.

Το μαγγάνιο, το σελήνιο και το μαγνήσιο είναι τρία πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του καστανού ρυζιού. Διαδραματίζουν θετικό ρόλο στην υγεία των οστών, του καρδιαγγειακού αλλά και του νευρικού συστήματος!

Επίσης, το έλαιο που υπάρχει στο φλοιό του ρυζιού μειώνει τη χοληστερόλη… άλλος ένας λόγος λοιπόν για να εντάξετε το καστανό ρύζι στη διατροφή σας!

Το διαβάσαμε στο www.agrino.gr