Μέλι Ανθέων
Αποτελεί ένα μείγμα ανθέων και βοτάνων με γλυκιά, απαλή γεύση, πλούσιο άρωμα ενώ το χρώμα του
διαφέρει ανάλογα με το φυτό που βρίσκεται σε ανθοφορία την κάθε εποχή. Συνδυάζεται εύκολα και συνοδεύει εξαιρετικά όλα τα γεύματα της ημέρας. Στηρίζεται κυρίως στην ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή ανθοφορία.
Οι μέλισσες συλλέγουν νέκταρ από τα λουλούδια ή φυσικούς χυμούς,το βάζουν στο δεύτερο στομάχι που διαθέτουν και στη συνέχεια το αποθέτουν στην κυψέλη τους. Εκεί χάνει υγρασία και φτάνει στη συνηθισμένη υγρασία του μελιού, από 14-18%.
Το μέλι περιέχει κατά 77-78% σάκχαρα (κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη) και λόγω της σχετικά χαμηλής του υγρασίας, δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών.
Είναι όξινης αντίδρασης, ρευστό στην αρχική μορφή του, αλλά μεταβάλλεται σε κρυσταλλικό όταν μείνει πολύ καιρό. Αποτελείται κυρίως από δύο απλά σάκχαρα, την δεξτρόζη και την λεβουλόζη, με παρουσία κατά περιπτώσεις πιο σύνθετων υδατανθράκων, με επικρατέστερη συνήθως την λεβουλόζη και περιέχει πάντοτε μεταλλικές ουσίες, φυτικά χρωστικά υλικά, μερικά ένζυμα και κόκκους γύρεως.
To Μέλι Ανθέων Ευεργετικές ιδιότητες:
– βοηθά στη καλή λειτουργία της πέψης
– βοηθά στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών
– δίνει ενέργεια και αντοχή
– ρυθμίζει την εντερική λειτουργία
– ενισχύει την λειτουργία του ύπατος
Από τη σελίδα των παραγωγών και φίλων μας www.aristaeus-nectar.gr
Μπορείτε να βρείτε θέματα σχετικά με την διατροφή πατώντας εδώ