Έχει γίνει από τα αγαπημένα food trends όσων ακολουθούν υγιεινή διατροφή.
Το quark είναι ένα μαλακό, αλειφώδες, λευκό τυρί που θυμίζει στην υφή του γιαούρτι -γι αυτό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το χρησιμοποιούν με τον ίδιο τρόπο, απολαμβάνοντας το για παράδειγμα σε ένα μπολ με φρέσκα φρούτα και δημητριακά. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις κεντροευρωπαϊκές χώρες και παράγεται από ημιαποβουτυρωμένο ή άπαχο αγελαδινό γάλα ή βουτυρόγαλα.
Όσον αφορά στη γεύση του, είναι ήπιο και λιγότερο ξινό σε σχέση με το γιαούρτι. Η ήπια γεύση του δε, του επιτρέπει να χρησιμοποιείται τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές συνταγές. Για παράδειγμα, μπορεί να αντικαταστήσει το γιαούρτι και τη μαγιονέζα σε dressing για σαλάτα ή σε ντιπ λαχανικών, να μπει σε μπολ πρωινού, smoothies και trifles. Επίσης, μπορείτε να το απλώσετε σε ψωμί, αντί για τυρί κρέμα ή να το προσθέσετε σε πιάτα με ζυμαρικά αντί για κρέμα γάλακτος ή σε μακαρονοσαλάτες.
Είναι μια υγιεινή επιλογή, καθώς όπως και το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και προβιοτικά.
Τα 100γρ. τυρί quark περιέχουν:
Θερμίδες: 91
Πρωτεΐνη: 11,82γρ.
Λιπαρά: 0γρ.
Φυτικές ίνες: 12,7γρ.
Σάκχαρα 6,36γρ.
Ασβέστιο: 91 mg
Θα βρείτε το τυρί quark σε ενημερωμένα σούπερ μάρκετ, με την τιμή του να είναι γύρω στα 2€, ανά κυπελάκι των 250γρ.
Το διαβάσαμε ΕΔΩ