Φαγόπυρο…το γνωρίζετε?

Γνωρίζετε το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες, όπου αποτελεί βασικό συστατικό για τα noodles?

Λέγεται ότι οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν ήταν οι μοναχοί στο Θιβέτ, που έφτιαξαν ζυμαρικά από το αλεύρι του.

Το φαγόπυρο είναι θάμνος που φτάνει τα 80 εκ., είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα ψυχρά κλίματα και στα φτωχά εδάφη και ανθίζει τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο. Οι καρποί του έχουν τριγωνικό σχήμα και καφέ χρώμα. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

Τα 100 γρ. φαγόπυρου περιέχουν 11-14 γρ. πρωτεΐνης. Δεν περιέχει γλουτένη και επομένως μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.Τα 100 γρ. Φαγόπυρου αποδίδουν 343 θερμίδες και 92 θερμίδες όταν μαγειρευτεί.

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers®

Πηγές
www.vita.gr
en.wikipedia.org
el.wikipedia.org

Παντουριά Μαρίνα “ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ¨”
(Όσοι ενδιαφέρονται για το βιβλίο μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimitrisp20@yahoo.gr)