Μια δοκιμή θα σας πείσει ……αντί αλεύρι σιταριού χρησιμοποιήστε αλεύρι καρύδας στις συνταγές σας, για να δημιουργήσετε αγαπημένες λιχουδιές, μετατρέποντάς τες σε νόστιμες και ταυτόχρονα υγιεινές επιλογές.
ΟΦΕΛΗ:
– Το αλεύρι καρύδας είναι ιδανικό για ψήσιμο. Έχει λιγότερους εύπεπτους υδατάνθρακες σε σχέση με άλλα αλεύρια, αλλά και ακόμα από ορισμένα λαχανικά.
– Το αλεύρι καρύδας ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΛΟΥΤΕΝΗ και είναι ιδανικό για τροφικές δυσανεξίες. Ενώ περιέχει την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με το αλεύρι σιταριού, δεν περιέχει γλουτένη, την πρωτεΐνη που ευθύνεται για τροφικές δυσανεξίες.
– Το αλεύρι καρύδας έχει το υψηλότερο ποσοστό φυτικών ινών (58%) από οποιοδήποτε άλλο αλεύρι. Οι φυτικές ίνες προωθούν την καλύτερη πέψη, την υγεία της καρδιάς, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και μειώνουν τη χοληστερίνη.
– Το αλεύρι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην δίαιτα απώλειας κιλών. Είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες. Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες δίνει το αίσθημα της πληρότητας και του κορεσμού, που οδηγεί στη μείωση της όρεξης και τον έλεγχο του βάρους.
ΧΡΗΣΗ:
Μπορείτε να χρησιμοποιηθεί σε κέικ, τα μπισκότα, τις πίτες, τις τηγανίτες σας . Η όποια δημιουργία σας με αλεύρι καρύδας είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και διατροφικών ινών με υπέροχη γεύση και υφή. Είναι ιδανικό για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη.
Το διαβάσαμε στο www.ola-bio.gr