Η κινόα είναι ένα φυτό που καλλιεργείται στις Άνδεις εδώ και τουλάχιστον 4.000 χρόνια,
ενώ οι Ίνκας την αποκαλούσαν «μητέρα όλων των σπόρων».
Αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες τροφές, έχει ουδέτερη γεύση και μπορεί να καταναλωθεί σε πολλούς συνδυασμούς.
Δείτε αναλυτικά τα οφέλη της:
Πρωτεΐνες: Έχει περισσότερες πρωτεΐνες από τα άλλα δημητριακά και είναι πλήρης πρωτεΐνη, δηλαδή περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός.
Φυτικές ίνες: Η προσθήκη κινόα στη διατροφή, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών.
Υγιές βάρος: Οι πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης είναι απαραίτητες σε μια διατροφή για απώλεια βάρους.
Δεν περιέχει γλουτένη: Εάν πάσχετε από κοιλιοκάκη ή έχετε ευαισθησία στη γλουτένη, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ζυμαρικά με κινόα.
Βιταμίνες και μέταλλα: Είναι πλούσια σε σίδηρο και μαγνήσιο.
Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα: Λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη, η τακτική κατανάλωση κινόα συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, απομακρύνοντας τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και διαβήτη.
Πηγή: womenshealthmag.com