Αυτά τα μελομακάρονα πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 3 κούπες λάδι ( ελαιόλαδο αναμειγμένο με 3 κουταλάκια του γλυκού λινελαίου )
- 1 φλυτζάνι μαλτιτόλη (200γρμ περίπου)
- 1/2 φλυτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 3-4 πορτοκάλια
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ΒΙΟ
- 1 φακελάκι baking powder ΒΙΟ
- 1 με 1/2 κιλό αλεύρι βρώμης
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης , μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο
- 1/2 κιλό μέλι ακακίας για το σιρόπι
- 1/2 κιλό καρύδια
-Λιώνετε τη σόδα μέσα στην πορτοκαλάδα.
-Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ τη πορτοκαλάδα με τη σόδα ,τις 3 κούπες λάδι ,το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ ,το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, και την μαλτιτόλη.
-Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η μαλτιτόλη και να γίνουν όλα ένα μείγμα.
-Στη συνέχεια σιγά-σιγά ρίχνετε το αλεύρι βρώμης ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι όλο το μείγμα γίνει μία ζύμη.
-Εφόσον πλέον η ζύμη μπορεί να πλαστεί, δίνετε σχήμα στα μελομακάρονα και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί το οποίο έχετε αλείψει με λάδι για να μην κολλήσουν.
-Στη συνέχεια τα βάζετε στο φούρνο, και προσέχετε διότι ο χρόνος ψησίματος δεν είναι τόσο μεγάλος. Είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να ξεκολλάνε από το ταψί.
-Όταν ψηθούν τα αφήνετε να κρυώσουν.
-Βάζετε το μέλι σε ένα μικρό κατσαρολάκι το αραιώνετε λίγο με νερό και το ζεσταίνετε.
-Κρύα τα μελομακάρονα με μία κουτάλα τα βουτάτε μέσα στο μέλι.
-Τα βάζετε σε μία πιατέλα και ρίχνετε από πάνω τριμμένο καρύδι και κανέλα.
Καλή επιτυχία!!!
Γρηγόρης Δόγκας, Personal Trainer, Εισηγητής Σεμιναρίων, Associate Manager της AthensTrainers®