Το μηλόξυδο βοηθάει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού, καίει το περιττό λίπος και μειώνει την κατακράτηση των υγρών. Χρησιμοποιήστε το στο μαγείρεμα, αντί για το άσπρο ξύδι. Ταιριάζει πολύ καλά σε σαλάτες με λαχανικά εποχής, αλλά και σε πολλά πιάτα.
Μερικές προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι το ξύδι μπορούν να επωφεληθούν τα άτομα με διαβήτη. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη του 2007 οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ασθενείς με τύπου 2 διαβήτη που κατανάλωναν δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο την ώρα του ύπνου έδειξαν ευνοϊκές αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα το επόμενο πρωί.
Το μυλόξυδο μπορεί να σας βοηθήσει να σκοτώσει τους παθογόνους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των βακτηριδίων. Έχει παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό, την απολύμανση και την θεραπεία στους μύκητες των νυχιών, ψείρες, κονδυλώματα και λοιμώξεις του αυτιού.
Μειώνει τη χοληστερίνη και τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.
Το διαβάσαμε στο www.votanotherapeia.gr