Το ψύλλιο, είναι πλούσιο σε ένα είδος ινών που λέγεται γλοιός, ο οποίος μεγεθύνει αρκετές φορές το αρχικό του μέγεθος όταν βρεθεί μέσα στο υγρό που γεμίζει το πεπτικό σύστημα.
ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΕΙΣ
1. ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
Έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση ψύλλιου πρίν από κάθε γεύμα οδηγεί σε κορεσμό και λιγότερη κατανάλωση τροφής.
Μια άλλη έρευνα, έχει δείξει ότι τα συμπληρώματα ψύλλιου, πριν τα γεύματα σας βοηθούν να αποφύγετε πολλές καταστάσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως η χοληστερόλη, ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, ένα σκεύασμα του εμπορίου, μπορεί να σας βοηθήσει ακολουθώντας τις αναγραφόμενες οδηγίες.
2. ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ
Το Ψύλλιο μπορεί να είναι ένας βολικός τρόπος για την αύξηση της πρόσληψης διαιτητικών ινών. Μία διατροφή υψηλή σε ίνες:
• Βελτιώνει την λειτουργία του εντέρου
• Ανακουφίζει από την δυσκοιλιότητα
• Μειώνει την εντερική διαπερατότητα
3. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ
• Βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης ήδη εντός των φυσιολογικών ορίων
• Υποστηρίζει υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα, όταν χρησιμοποιείται ως μέρος της διατροφής
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g:
Ενεργεια 20kcal
Λίπος 0.62g
Πρωτεΐνη 1.9g
Υδατάνθρακες 1.7g
Φυτικές ίνες 85 g
Πηγή: www.ola-bio.gr