Side lateral twist

Μια άσκηση που στοχεύει στην ενδυνάμωση των πλάγιων κοιλιακών, την ιδιοδεκτικότητα και τη σταθεροποίηση λεκάνης και των ποδιών.

Ξεκινήστε από πλάγια θέση στο έδαφος, με τη miniball κάτω από τα πλευρά λίγο πιο πάνω από το ισχίο και στήριξη στον αγκώνα του κάτω χεριού. Το κάτω πόδι βρίσκεται τεντωμένο σε ευθεία με τον κορμό ενώ το πάνω τεντωμένο πιο μπροστά διαγώνια σ’ επαφή με το έδαφος. Το ελεύθερο χέρι βρίσκεται πλάγια σε ευθεία παράλληλη με το στρώμα.
Απλώστε το χέρι πάνω απ’ το κεφάλι εισπνέοντας, διαταθείτε κι επιστρέψτε στην αρχική θέση εκπνέοντας, συστέλλοντας τους πλάγιους κοιλιακούς σας οδηγώντας τον αγκώνα στα πλευρά.

Οδηγίες
-Μη στηρίζεστε πάνω στη miniball
-Διατηρήστε το κέντρο σας/ΡowerΗouse σας μέσα και πάνω
-Το κεφάλι σας ακολουθεί την κίνηση του κορμού
-Διατηρήστε τον αγκώνα του χεριού, που στηρίζεται, κάτω από τον ώμο

 

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, Fascial Fitness Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®