Οι φακές προασπίζουν την υγεία της καρδιάς και των αγγείων. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο λόγω τις πλούσιας περιεκτικότητας τους σε διαλυτές φυτικές ίνες, αλλά και λόγω του μαγνησίου και του φυλλικού οξέος που εμπεριέχουν.
200 γρ. μαγειρεμένα φασόλια (ανεξαρτήτως είδους) παρέχουν στον οργανισμό περισσότερο από το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε φυτικές ίνες!
Οι φακές έχουν χαμηλή θερμιδική απόδοση, γεγονός που τις κατατάσσει στις τροφές – συμμάχους για τη σιλουέτα μας!
Μια διατροφή με συχνή κατανάλωση ρεβιθιών βοηθά στον έλεγχο της όρεξης αλλά και στην αποφυγή κατανάλωσης έντονα επεξεργασμένων τροφίμων.
Επιλέξτε λοιπόν όσπρια εναλλάσσοντας τα είδη τους αλλά και τις μαγειρικές τους παρασκευές και εντάξτε τα στο εβδομαδιαίο σας διαιτολόγιο!
Βρήκε για εσάς η Βρήκε για εσάς η Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®
Πηγή www.agrino.gr